over ons

WonderWijven startte op 6 november 2016, aan een laptop op een bureau in een huis dat helemaal op z’n kop stond omwille van vertraagde verbouwingen. Ergens in een hoekje, tussen de chaos, zocht Marijke naar een manier voor verbinding met haar vriendinnen. In de drukke agenda’s in combinatie met haar ziekbed, was er namelijk niet altijd tijd om dit live te doen, en was ‘een facebookgroepke’ misschien wel een leuk, impulsief idee. Die vriendinnen, dat waren niet zomaar madammen, de keuze voor dié eerste 53 madammen, was doordacht en doorvoeld en heel bewust ingezet: het zijn nl. échte WonderWijven.

WonderWijf?
Een WonderWijf is een madam die met haar twee voeten in ’t leven staat maar zich ook bewust is van haar intuïtie en daar schaamteloos naar handelt. Een WonderWijf gelooft niet in toeval maar rekent op serendipiteit. Ze creëert haar eigen kansen en gunt ook anderen ruimte voor kansen en groei. Een WonderWijf gelooft dat magie mogelijk is en dat zij daar een belangrijk deel aan heeft. Ze geniet van het leven en is dankbaar voor wat op haar pad komt.
Een WonderWijf is een vrouw die bovenstaande definitie in twijfel trekt op dagen dat het moeilijk gaat. Kwetsbaarheid, zelfrelativering en humor zijn daarbij haar kernwoorden.

Vanaf moment één was er een magische klik, tussen de dames en de oproep -bedoeld als mopje- om zelf ook dames toe te voegen die pasten binnen deze definitie, werd al snel opgepikt en in no-time tikte de teller door naar 1000-2000-5000… en nu dus meer dan 23.000 WonderWijven.

Missies met een visie
Onze vzw heeft officieel tot doel buiten iedere religieuze, filosofische of politieke aanhorigheid, om de samenhorigheid en de interactie tussen vrouwen te bevorderen en aan te moedigen en vrouwen te ondersteunen in hun persoonlijke groei (klik hier voor de uitgebreidere versie van onze missie&visie)

Iets minder officieel investeren we met onze ‘Raad van Beroering’ voor een online en offline plek voor bezieling, verbinding en groei van WonderWijven en steunen we daarbij allerlei goede doelen.

WonderWijven is een gedeponeerd merk. Alle rechten voorbehouden.